Multichannel verkoop: Kiezen tussen marktplaatsen

Multichannel verkoop begint met de toevoeging van een tweede verkoopkanaal. Steeds meer verkopers kiezen voor dit soort eCommerce-business, omdat het de kansen vergroot om efficiënter te verkopen en meer te verdienen. Het is niet verwonderlijk dat marktplaatsen vaak een bestemming worden voor veel verkopers die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun activiteiten uit te breiden.

Verkopen op marktplaatsen lijkt misschien een fluitje van een cent. U plaatst producten, krijgt bestellingen en ontvangt uw geld. Maar het beschreven proces is alleen mogelijk als een verkoper het product op een zorgvuldig gekozen marktplaats verkoopt. Ongeacht wat u verkoopt, er is een marktplaats voor elke niche.

Als Feedengine en partner van Patagona heeft Sellbery zich in dit gastenartikel beziggehouden met de selectie van de juiste marktplaatsen.

Multichannel verkopen: Inzicht in de materie

Multichannel verkoop kan worden gedefinieerd als een benadering voor de verkoop van producten wanneer deze op meerdere kanalen (channels) worden geplaatst.

Simpel gezegd, wanneer u ze via twee of meer kanalen op de markt brengt, raakt u automatisch betrokken bij een multichannel bedrijf. Het aantal kanalen kan onbeperkt zijn. Tegenwoordig worden marketplaces beschouwd als de eerste keuze onder handelaren die overwegen om multichannel te gaan. Hun populariteit is gerechtvaardigd omdat ze miljarden maandelijkse bezoekers hebben en zoveel bestellingen kunnen genereren als geen enkel ander verkoopkanaal.

Hier is een lijst met de meest indrukwekkende voordelen van het gebruik van meerdere kanalen:

  • Creëer meer contactpunten met potentiële kopers
  • Vereist geen aanzienlijke initiële investering.
  • Een gelegenheid bieden om ideeën met lage risico's te testen
  • Helpen om de naamsbekendheid te vergroten
  • Toenemende verkoop
  • Het vertrouwen van klanten in een online verkoper vergroten

Multichannel eCommerce: De juiste keuze maken

Het kiezen van een marktplaats voor uw behoeften is een complex proces dat uit meerdere stappen bestaat. Als u ze stap voor stap volgt, is de kans groter dat u de juiste keuze maakt die alle bovengenoemde voordelen met zich meebrengt.

Welke producten verkoopt u?

De vraag is zeer belangrijk en moet de eerste stap worden in het onderzoek van marktplaatsen, omdat de keuze van het verkoopkanaal ervan afhangt. Verkoopt u unieke of vintage producten? Of misschien biedt u wel sterk concurrerende artikelen aan zoals kleding of apparaten?Marktplaats Business voor prijsoptimalisatie

In het eerste geval is het beter om uw online winkel te creëren en een marktplaats als extra verkoopkanaal te gebruiken. Uw primaire taak is het vestigen van een merk en het opbouwen van merkbekendheid. In het tweede geval moet u concurreren met tientallen of zelfs honderden verkopers die dezelfde producten verkopen. En marktplaatsen zijn de beste plaats voor de strijd om potentiële klanten.

Kent u uw concurrenten?

Waarschijnlijk wist u het antwoord op de vraag al voordat u de markt betrad. Nu moet u weten waar ze producten verkopen. Verkopen ze op Amazon? Of misschien plaatsen ze ze op Google Shopping? Hoe dan ook, moet u rekening houden met uw concurrenten als de belangrijkste indicatie in welke richting te bewegen en waar om artikelen te plaatsen.

U moet ook bereid zijn om te concurreren met andere verkopers door het aanbieden van de beste prijzen en verzendopties, en altijd flexibel blijven in uw beslissingen.

Wie zijn uw klanten?

Het is niet minder belangrijk om uw klanten te kennen. Diepgaand onderzoek naar uw potentiële klanten, hun interesses en voorkeurskanalen geeft u inzicht in waar het beter is om met hen te communiceren en producten aan te bieden. Verkopers moeten begrijpen waar ze aankopen doen, omdat deze gegevens kunnen aangeven welke marktplaatsen ze moeten kiezen.

Wat is uw budget?

Het plaatsen van producten op marktplaatsen brengt met zich mee dat u verschillende soorten vergoedingen moet betalen. Onderzoek de informatie over de vergoedingen die elke marktplaats verkopers in rekening brengt. Met een zeer beperkt budget, moeten handelaren deze gegevens zorgvuldig overwegen en de prijzen van het product zo instellen dat zij alle kosten zouden dekken.

Beslissen over eCommerce Verkoopkanalen

Tot nu toe hebt u alle vragen beantwoord en bent u nu klaar om dieper in de materie te kijken en elke markt te analyseren.

amazon

Deze marktplaats is een van de grootste ter wereld, met miljarden maandelijkse gebruikers. Het is niet verwonderlijk waarom zoveel verkopers ervoor kiezen om er zaken te doen. De voordelen zijn onder andere een breed scala aan productcategorieën, relatief lage tarieven en andere voordelen zoals Fulfillment door Amazon en zijn Prime programma.

ebay

De marktplaats won aan populariteit dankzij de verkoop via veilingen. Sinds de verhuizing van dit bedrijfsmodel is het nog populairder geworden bij de verkopers. De genoemde items kunnen worden verkocht in de veiling sectie, of u kunt ervoor kiezen om de prijzen te bepalen. In tegenstelling tot Amazon, is eBay een geweldige plek om producten te verkopen die in gebruik zijn geweest.

etsy

Etsy is een andere marktplaats die tot de meest populaire behoort. Het is gespecialiseerd in unieke producten die verkopers zelf produceren of maken. Iedereen kan er gratis een winkel creëren en betalen voor het plaatsen van elke aanbieding en voor elk verkocht item.

rakuten

De koper die producten koopt die vector isometrische illustratie. Winkelbediende die de inventarisatie doet, de klant het kiezen van vakantie presenteert 3d karakter. Marktplaats analyseren, marketing onderzoek geïsoleerd clipartRakuten is de wereldbekende naam op de technologische markt en de 4e meest populaire markt ter wereld. Omdat het een open marktplaats is, kan iedereen zich aanmelden om er te verkopen. Tegelijkertijd is Rakuten niet de goedkoopste marktplaats voor verkopers. Het rekent drie soorten vergoedingen: een maandelijks abonnementsgeld van 39 dollar, een categorie commissie van 8-15% van een verkocht item en verkoopkosten van 99 cent per verkocht item.

google shopping

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom Google Shopping hier vermeld staat. In uw keuze bent u niet beperkt tot marktplaatsen, want multichannel verkopen betekent ook verkopen op andere platforms, zoals online winkels, sociale media, fysieke winkels, enz.

Als u denkt dat Google Shopping Ads uw redder in nood kan worden, zal Sellbery u helpen bij het opzetten van advertentiecampagnes, het beheersen van de uitgaven en andere aspecten van multichannel eCommerce. Sellbery is een volwaardig eCommerce platform dat een breed scala aan functies biedt, waaronder:

  • Synchronisatie van productfeeds
  • Bestel- en voorraadbeheer
  • eCommerce analyses
  • Gratis en onbeperkt exporteren van producten naar Google Shopping Campaigns

De ondersteuning van grote integraties met top kanalen maakt Sellbery een onmisbare tool voor multichannelverkopers die actief zijn op Amazon, Walmart, eBay, enz. Wat het nog beter maakt is een gratis plan en prijzen vanaf 29€/maand.

Laatste woord over het gebruik van meervoudige verkoopkanalen

Multichannel verkoop wordt door verkopers erkend als een essentieel onderdeel van de groeistrategie van de onderneming. De start moet beginnen bij de keuze van de juiste marktplaats waar een groot deel van uw activiteiten zal plaatsvinden.

 

Top

"Heeft u nog vragen?
Ik wil u graag helpen."

Skip Aertssen Country Manager

"Waarom belt u me niet gewoon:"

+49 6151 8008320

"Of schrijf mij een e-mail."

mail@patagona.nl

x