Waarom Patagona en de Pricemonitor?

Wie is Patagona?

Patagona is sinds 2013 actief op de Duitse online markt en ontwikkelt software gebaseerde e-commerce-oplossingen. Wat begon als een universitair project is inmiddels uitgegroeid tot een goed lopend bedrijf. Dit komt allemaal door de hands on mentaliteit van de oprichters en eerste medewerkers. Het jonge bedrijf is gevestigd in Duitsland (Darmstadt) en is inmiddels gegroeid naar 26 medewerkers.

Wat is de Pricemonitor?

Het hoofdproduct van Patagona is de Pricemonitor. De Pricemonitor stelt online retailers in staat hun verkoopprijzen automatisch te optimaliseren (Repricing). Optimaliseren? Ja. De Pricemonitor haalt alle data die het nodig heeft van het internet, verwerkt dit en levert automatisch en dagelijks optimale prijzen aan. Zo verkoopt u uw product niet te goedkoop of te duur, maar met precies de goede (optimale) prijs. 

Waarom optimale prijzen?

Het gevolg van optimale prijzen is dat klanten eerder bij uw webshop komen kopen in plaats van de veel duurdere concurrent. De meeste online kopers kijken eerst naar de prijs en daarna naar de bezorgkosten, welke webwinkel, beoordelingen, etc. Als de prijs optimaal is zult u als webwinkelier meer verkopen en dus meer winst maken.

Zijn er nog andere functies?

Het optimaliseren van de verkoopprijzen is één van de functies van de Pricemonitor. De Pricemonitor heeft ook verschillende analyse functies voor een gedetailleerd overzicht van de markt. Zo kunt u makkelijk in één oogopslag zien wie wat waar aanbiedt en voor hoeveel. Met deze informatie kunt u een weloverwogen beslissing nemen om uw verkoopprijzen te optimaliseren of op andere portalen of websites aan te bieden. Dit is ook een zeer interessante functie voor bijvoorbeeld fabrikanten of marketing en reclame bureaus.
Fabrikanten kunnen zo in één oogopslag zien wie hun producten aanbieden, waar en voor hoeveel. Marketing en reclame bureaus kunnen deze data gebruiken om gespecificeerde reclame campagnes op te zetten.

Heeft u interesse om de Pricemonitor eens uit te proberen? Dit kan volledig gratis en vrijblijvend voor twee weken getest worden. 

Klik hier om een test account aan te vragen.

Top

"Heeft u nog vragen?
Ik wil u graag helpen."

Skip Aertssen Country Manager

"Waarom belt u me niet gewoon:"

+49 6151 8008320

"Of schrijf mij een e-mail."

mail@patagona.nl

x