Repricing op Amazon – zo werkt het!

Vanwege de toenemende concurrentie in de online handel wordt 'overleven' en hoge verkopen voor eigenaren van online winkels steeds moeilijker. Een centraal onderdeel in dit gebied is de juiste prijsstelling. Aan de ene kant moeten de prijzen hoog genoeg zijn om winst te maken, aan de andere kant moeten ze in staat zijn om de concurrentie bij te houden of te ondermijnen. Vooral op 's werelds beroemdste online marktplaatsen, Ebay en Amazon, wordt het steeds belangrijker om in de onlineshop de optimale prijzen aan te duiden.

Maximale omzet en winst door repricing

Als u niet zeker bent over de prijsstelling, dan bent u net als veel andere online winkeliers. In theorie is het bepalen van de optimale prijs niet zo moeilijk: het doel is om altijd de prijs te bepalen die altijd de hoogst mogelijke winst oplevert, of het nu gaat om een hogere omzet of een hogere marge.

Patagona Repricing für Amazon-Shops


Vind weer tijd voor de essentiële zaken - laat de repricing aan ons over.

Door systematisch de concurrentieprijzen vast te leggen, kunt u nagaan welke artikelen nog potentieel hebben en waar een prijsstijging of daling uiteindelijk tot een hogere winst zal leiden voor u.

Vooral op Amazon zal u merken dat de omzet drastisch stijgt met dalende prijzen. Hier is het belangrijk om uiteindelijk de prijs te bepalen die voor u het meest winstgevend is.

Deze procedure wordt ook wel repricing of dynamic pricing genoemd.


Automatisering met een repricing software

Als u de prijzen van uw Amazon-winkel handmatig aanpast, bent u bewust of onbewust een bepaalde strategie aan het volgen.
Dit proces kan worden geautomatiseerd door een repricing-software zoals de Pricemonitor. Met een betrouwbare repricing tool zoals Pricemonitor, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de prijzen zullen blijven dalen. Integendeel, de Pricemonitor identificeert items in uw assortiment die te goedkoop worden aangeboden en stelt een prijsverhoging voor.
En dit zijn de voordelen die de Pricemonitor u biedt:

Pricemonitor Überwachungsfrequenz

Sneller dan de concurrenten

De Pricemonitor reageert automatisch binnen enkele minuten op veranderingen in de markt en past automatisch de prijs aan in uw amazonwinkel indien gewenst.


Geen pauze en geen vakantie

De Pricemonitor neemt geen pauzes en gaat ook niet op vakantie: uw prijzen worden ook in de nacht en in het weekend betrouwbaar aangepast.


Amazon Wettbewerbsvorteil Big Data

Buy Box optimalisatie

Wie bij Amazon op de Buy Box terecht komt en dus de meerderheid van de bestellingen ontvangt, is niet alleen afhankelijk van de laagste prijs: De winkelbeoordelingen spelen hierbij ook een rol, evenals de vraag of Fulfillment By Amazon (FBA) wordt aangeboden. De Pricemonitor kan deze factoren meenemen in de prijsberekening om zo de maximale prijs te bepalen waardoor u op de Amazon buy box terecht komt.


Repricing Schnittstellen zu Shopsysteme ERP und Warenwirtschaftssystemen

Aansluiting op uw systeem

In tegenstelling tot andere Amazon-repricers, kan de Pricemonitor rechtstreeks op uw systeem worden aangesloten (winkelsysteem, goederenbeheersysteem of ERP-systeem). Of het nu Shopware, Magento of Plentymarkets (om er maar een paar te noemen) is - met de Pricemonitor kunt u prijzen direct in uw systeem aan laten passen. Dit voorkomt de chaos die kan optreden wanneer prijzen alleen op Amazon worden bijgewerkt. • Op het dashboard ziet u in één oogopslag alles wat belangrijk is. Bijvoorbeeld, uw huidige positie.

Test nu gratis en zonder verplichting

Met de Pricemonitor worden alle prijzen voor uw artikelen op online marktplaatsen zoals Ebay of Amazon automatisch opgenomen en vergeleken met de uwe. De tool gebruikt deze informatie vervolgens om de optimale prijs te bepalen. De Pricemonitor heeft een gemakkelijk te begrijpen webinterface, zelfs voor beginners, wat resulteert in een transparant marktoverzicht.

Test het vandaag nog!

Registreer hier voor een gratis en niet-bindend testaccount:

Test Repricing voor Amazon

  Voornaam*

  Achternaam*

  Bedrijf*

  Uw e-mail*

  Telefoon

  Commentaar

  Top

  "Heeft u nog vragen?
  Ik wil u graag helpen."

  Skip Aertssen Country Manager

  "Waarom belt u me niet gewoon:"

  +49 6151 8008320

  "Of schrijf mij een e-mail."

  mail@patagona.nl

  x