Repricing met Shopware

Shopware is een modulaire webshop software voor het opzetten en beheren van professionele webshops. Veel handelaren die met het shopsysteem werken, verkopen hun artikelen niet alleen via hun online shop, maar bieden ze ook aan op bekende marktplaatsen zoals eBay, Amazon en Google Shopping. Of een klant een product koopt of niet, wordt vaak bepaald door de prijs. Voortdurende prijsoptimalisatie van de Shopware online shop is daarom niet alleen aan te bevelen, maar draagt er ook in belangrijke mate toe bij dat men de concurrentie een stap voor is en snel kan reageren op prijswijzigingen. Het resultaat: meer kopers, meer omzet, meer winst!

Wat is Repricing?

Repricing verwijst over het algemeen naar de automatische berekening van de verkoopprijs van een artikel op basis van de concurrentiesituatie. Ook de term Dynamic Pricing wordt in dit verband vaak gebruikt. Velen begrijpen dat dit niet alleen prijsoptimalisatie betekent ten opzichte van de concurrentie, maar ook de oriëntatie van een verkoopprijs op basis van het gedrag van de gebruiker. Zowel Repricing als Dynamic Pricing zijn bekend bij veel shopware gebruikers, maar de meeste van hen leggen alleen nog maar het verband met eBay en Amazon.

Waarom Repricing belangrijk is

Elke online winkelier die de "grote spelers" zoals Amazon en eBay wil bijbenen, moet de prijzen van zijn concurrenten voortdurend in de gaten houden en indien nodig zijn eigen prijzen aanpassen. Dit vereist een intelligente Repricing strategie. Repricing helpt om verkooppotentieel te identificeren en de eigen prijzen zodanig aan te passen dat maximale winst wordt behaald, rekening houdend met kosten en concurrerend gedrag.

Betrouwbare prijsoptimalisatie van Shopware

Het dagelijks controleren van de prijzen op de verschillende markten en het handmatig aanpassen van de prijzen kost veel tijd. Met onze voor het Shopware-systeem geoptimaliseerde Repricing tool maken wij het voor beheerders van online-shops eenvoudiger om de prijzen te optimaliseren, zodat ze mee kunnen doen met concurrenten en markten zoals Amazon en eBay. Door de samenwerking tussen Patagona en Shopware en de introductie van de "Pricemonitor" Shopware plug-in, kan het beheer van uw Shopware shop in combinatie met een gelijktijdige Repricing met de Pricemonitor aanzienlijk efficiënter worden gemaakt.

De gegevens worden uitgewisseld via de plug-in. De te optimaliseren artikelen (inclusief artikelkenmerken en prijsgrenzen) worden naar de Pricemonitor gestuurd. De geoptimaliseerde prijzen worden vervolgens teruggestuurd naar het Shopware shopsysteem via de Repricing tool. De plug-in voor de prijscontrole is beschikbaar in de Shopware Community Store. Als u bovendien met een EMP-systeem of goederenbeheersysteem werkt, kunnen wij de geoptimaliseerde prijzen op verzoek direct naar de betreffende systemen overmaken.

 

Shopware Repricing met de Pricemonitor

Met de Pricemonitor bestaat sinds enkele jaren een systeem dat naast Amazon en eBay ook tal van andere verkoopplatformen en vergelijkingsportalen kan monitoren. De gebruiker profiteert van een flexibele database en uitgebreide concurrentieanalyses. Individuele prijsstrategieën kunnen zo nog specifieker worden gedefinieerd.

Afbeelding: prijsoptimalisatie met de Pricemonitor

Prijsoptimalisatie

De Pricemonitor controleert voor u de prijzen van de concurrentie, berekent de optimale prijzen en wijzigt deze direct in uw Shopware systeem.


Afbeelding: individuele prijsstrategieën met de Pricemonitor

Individuele prijsstrategieën

Naast een prijsstrategie voor uw gehele assortiment, kunt u voor elk artikel afzonderlijk bepalen welke strategie u wilt volgen.
Meer informatie


Afbeelding: actuele prijzen met de Pricemonitor

Altijd up-to-date

De prijsmonitoring voor uw shopware shop biedt u één keer per dag de actuele prijzen. Op verzoek ook vaker, bijvoorbeeld met Dynamic Monitoring.


Afbeelding: marktanalyse met de Repricing-tool

Marktanalyse

Wij helpen u om een accuraat marktoverzicht te krijgen door het analyseren van de aanbiedingen en werkwijze van uw concurrenten.


Testaccount voor Shopware

  Voornaam*

  Achternaam*

  Bedrijf*

  Uw e-mail*  Top

  "Heeft u nog vragen?
  Ik wil u graag helpen."

  Skip Aertssen Country Manager

  "Waarom belt u me niet gewoon:"

  +49 6151 8008320

  "Of schrijf mij een e-mail."

  mail@patagona.nl

  x